Op zaterdag 24 januari hebben we Bingo opgehaald en wat zijn we blij met haar.

In de auto viel ze als een blok in slaap en thuis vond ze het eerst erg spannend. Ze ging onder het tafeltje zitten en bekeek de grote en onbekende woonkamer eerst grondig. Maar ze ging al gauw alles bekijken en besnuffelen. De eerst nacht ging ook heel goed. Mede omdat we een aantal weken geleden een knuffel mee hadden genomen naar Henk en deze in de bench hebben achtergelaten. Zo kwam er wat nestgeur in de knuffel en dat heeft haar vast en zeker goed geholpen tijdens de nachten. Ze heeft de hele nacht doorgeslapen en 's morgens om half 7 hoorden we haar piepen. Dus gauw naar beneden en blij kwispelend kwam ze uit de bench. Van vreugde liet ze een plasje lopen en daarom hebben we de ochtenden daarna de bench geopend zonder iets te zeggen en pas buiten gingen we haar begroeten toen ze had geplast. Dit werkt goed en we doen het nu nog steeds op deze manier.
 
Bingo is een erg lief en aanhankelijk hondje en ze wil het liefst veel en vaak met ons knuffelen. Ze heeft veel aandacht en liefde gehad van Henk, dat merken we echt. Henk is een goede fokker! Henk, bedankt voor de verzorging van de eerste weken van ons meisje en ze heeft het enorm naar haar zin in op haar nieuwe plekje.
We genieten enorm van haar!
 
Goedemorgen Henk,

Met Dash (Ardaganīs Eclips) is alles okť. Een echte schat!! Gisteren heeft hij tijdens de reis in de auto bijna de hele rit uit het raam gekeken. In Heerenveen aangekomen liep hij Lysanne eerst alle stappen achterna. Ook moest hij erg aan de geluiden hier wennen, er waren o.a. buiten kinderen aan het voetballen en er vloog een vliegtuig langs. Daarna ging hij zelf op onderzoek uit en is hij met zijn speelgoed gaan spelen. Hij viel bij de bank in slaap en toen heb ik hem in zijn bench neergelegd. Hij begreep meteen waar zijn plekje is. Als hij buiten was geweest en rustig wilde liggen ging hij zelf de bench in. Hij wilde eerst niet eten of drinken, maar rond vijf uur had ik er weer wat brokken in zijn voerbak gedaan en toen at ie het op. Hij ging daarna per ongeluk met zijn pootje in de drinkbak staan en ging toen ook drinken. Om tien uur is hij nog even buiten geweest voor een laatste plas en half elf was iedereen in diepe rust. Hij heeft de hele nacht niet gepiept. Om kwart voor vier vanmorgen kwam er twee keer een korte blafje uit de bench. Hij is even buiten geweest en moest inderdaad een plas doen. Dash heeft nu ondertussen gegeten en op een heel klein beetje na de hele bak leeg gegeten. Hij ligt nu heerlijk te slapen.

Groeten

Gryt Anne en Lysanne en een pootje van Dash

 Klik op onderstaande plaatje om naar een filmpje te gaan van Song haar pups
 

Beste Henk,

Hier is weer is een mailtje uit Bergschenhoek.
Het gaat nog steeds heel erg goed met brownie (Ardagan's Columbus). Hij is onderhand al 6,4 kilo en ontzettend eigenwijs!! Met eten gaat het heel erg goed, soms iets wat te goed want hij wil alles opeten ha ha. We waren een tijdje bang om hem los te laten in het bos, maar we hebben het maar gewoon gedaan en het ging echt ontzettend goed. Hij rent wat voor je uit en blijft dan net zo lang wachten tot je weer bij hem bent. Ook met andere hondjes speelt die heel erg leuk, hij is voor geen ene hond bang. Als er een grote hond komt maakt die zichzelf alleen maar heel erg klein in de hoop dat die hond rustig doet denk ik ha ha. We zijn heel erg blij met brownie. Het is heel gezellig in huis met zo'n drukke en eigenwijze hond en hij wordt met de dag leuker!

Groetjes,
Familie de Groot 

Beste Henk,
Het is alweer Brownie's (Ardagan's Columbus) tweede dag thuis. In de auto ging het erg goed, hij heeft bijna heel de reis geslapen en bij een benzinepomp zijn we even gestopt en ging die in het gras liggen. Eenmaal thuis was die klaar wakker en ging die gelijk overal snuffelen. We waren bang dat die een beetje ging piepen en die het eng vond, maar hij was gelijk druk en ging overal heen en weer rennen en overal liggen. Ook eten en drinken doet die heel erg goed. Hij heeft ook erg goed geslapen, in het begin als je wegliep van de bench ging die met je meelopen. Dus we hadden een shirt van mij erbij gelegd en daar ging die aan ruiken en met ze koppie er op liggen.

We hebben uw post ontvangen. Hier een paar foto's!
Heel erg bedankt voor ons lieve hondje!
Groetjes,
Isabelle de Groot


Deze foto kreeg ik van de baasjes van Hilka, Ardagan's Tonight,
Hij staat dus op de voorkant van het hondenblad Woef       

Hallo Henk,

Beloofd is beloofd, maar wat is het moeilijk om even tijd te vinden.

Binky (Ardaganís Valiant) groeit als kool, begint nu ook eindelijk goed te eten. Het leek erop dat hij er niet op vertrouwde dat het voer voor hem was, maar nu weet hij het zeker: alles mag op! We hebben veel ondernomen, we zijn zelfs al twee dagen op de camping geweest. Hij doet het fantastisch. 's nachts was het wel koud, maar wat een geluk, in de tent mag je wel op bed! Binky luistert geweldig, als hij zin heeft. Zit en hier kan hij, in de huiskamer. In de tuin vind hij hier komen maar onzin, maar buiten de tuin is het nog steeds erg belangrijk dat ik in het zicht blijf. Een middagje in Elburg is ontzettend leuk. Je schiet voor geen meter op, de mensen vinden hem leuk en hij vind alle mensen leuk. Ook andere honden vind hij leuk, zolang hij en zij maar aan de lijn zitten. Op de puppycursus vindt hij de andere honden nog erg spannend. Heel bang is hij niet, maar spelen doet hij ook nog niet. Hij zit veilig aan mijn voeten en blijft dapper kwispelen. Om op een veldje te komen waar hij veilig los kan lopen, moet ik hem eerst een stuk op de arm nemen. Dat vindt hij maar zozo, hij loopt liever zelf, maar het is nog te ver. Dus heb ik hem gisteren achterop de fiets gezet in een mandje. Ik heb nog niet gefietst, maar even laten wennen. Hopelijk gaat dat straks ook goed, dan kunnen we veel vaker los. Nog een paar foto's van onze bink en tot de volgende keer.

Groet, Sacha.Wat groeien kleine mannetjes toch snelBinky vindt het heerlijk in de sneeuw


Lekker rennen

 

Hier weer even een klein berichtje uit Bolsward.
Zoals afgesproken zouden we je nog even een paar foto's sturen van 'Ardaganís Wise guy' of te wel Senne.

Het gaat helemaal super, het is zo'n lief beestje. Het is het zonnetje in huis in deze donkere dagen. We zijn er heel erg gelukkig mee!!

Groet Michel, Marian, Evelyn en Isa Niemarkt.


 

Hoi Henk, gefeliciteerd met je 4 tal pups.
Wat lief weer om weer terug te zien.
Ardaganís Venoux wordt alweer 15 weekjes, gaat weer hard.
Hij is zo lief, elke ochtend kwispelend ons begroeten.
Al naar de zee en bos geweest, al 1 teek gehad.
Venoux eet goed en is al snel zindelijk.
Erg lief voor andere mensen, en erg blij als hij word aangehaald.

Groetjes van ons uit hoofddorp.

Henk,
 
Het gaat prima met Casper. Ben gisteren naar de dierenarts geweest voor de laatste inenting. Zijn oren waren mooi schoon, hij groeit goed. Weegt nu 4,2 kilo. Het is een ontzettend lieve, leuke, maffe en gezellige hond. Heb hem de afgelopen weken naar verschillende dingen meegenomen zoals bijvoorbeeld de markt. Je moet hier wel de tijd voor nemen, want iedereen wil hem aaien e.d. en vindt hem erg leuk. Hij krijgt ook wel door dat hij leuk en mooi is want hij laat zich dan van zijn beste kant zien. Van een aantal mensen kregen we als compliment dat het een erg mooie hond is. Dus hierbij de complimenten doorgegeven aan jouw!! Hij was na twee weken zo goed als zindelijk en men vindt dit erg snel en zegt, dat we het bijzonder getroffen hebben hiermee. S'morgens vroeg doet hij plassen en poepen in onze achtertuin, dus dat is voor de winter erg gemakkelijk!
 
Kortom, we genieten enorm van hem en vinden het erg gezellig.
 
Groetjes en een knuffel van Casper, ( Ardagan's Warlord.)
 
Liesbeth. 

Hallo Henk,

Hier even, zoals belooft, een berichtje uit Winterswijk.
Wat zijn wij blij met Max (Ardagan's Viscount).
Hij doet het zo goed.
Tijdens de reis naar Winterswijk heeft hij heerlijk geslapen en gespeeld.

Toen we even op een parkeerplaats stopten, heeft hij een plasje gedaan en hebben we hem volop geprezen. Nou, dat vond hij natuurlijk geweldig want zijn staartje kwispelde uitbundig!Thuis aangekomen hebben we hem de tijd gegeven om alles te ontdekken. Uiteraard eerst onwennig maar later vond hij het prima.
Aan het riempje lopen gaat heel goed. Eten (de pap) doet hij stukje bij beetje maar de pens gaat in 1 keer op! Drinken wil nog niet zo goed.
En toen kwam de 1e nacht! Wij waren al helemaal ingesteld op een lange nacht met piepen en janken maar dat was niet nodig want hij heeft het geweldig gedaan: Wij zijn om ca. 12 uur naar bed gegaan. Hij heeft hooguit 15 minuten gejankt en gepiept en daarna was het stil tot 's morgens 6 uur/half 7!!!
De zondag verliep ook goed met veel slapen, veel spelen en ons heel "zielig" aankijken om maar aandacht te krijgen!
En weer heeft hij de hele nacht doorgeslapen. Om ca. half 7 naar buiten gegaan om een plasje en een poepertje te doen.Thuis fijn gespeeld met Ramon, onze zoon en nu ligt hij heerlijk te slapen in de bench.
 


Bij deze willen we je nogmaals bedanken voor je gastvrijheid en de goede verzorging van Max tijdens de eerste 8 weken van zijn leven!
 
Groetjes uit Winterswijk,
Gerard, Carla en Ramon van Vuuren en een pootje van MaxArdagan's Elvis Presley

Van Harte Gefeliciteerd met Dancer. We hebben Bodi even verteld
dat zijn papa het goed maakt. We zijn erg gelukkig met Bodi .
Hij doet het goed : is lief, aanhalig, groeit als kool, voelt zich prettig en is soms ook lekker ondeugend. a.s zaterdag is alweer de laatste cursusdag van de beginnerscursus .
Hij doet het daar ook redelijk, maar de oefeningen gaan thuis beter .
Bodi wil niet op nat gras gaan zitten of liggen en dit moet nu eenmaal wel in zo' n cursus die zaterdagochtend om 9.30 uur begint.
De leraar zegt dat wij de baas zijn en dat hij ook daar naar moet luisteren, maar ik kan me ook wel voorstellen dat Bodi dat niet wil. Hij is stapel gek op autorijden.
Als ik met hem ga wandelen, blijft hij eerst staan bij de auto .. kijkt me dan aan .. net alsof hij wil zeggen : '' gaan we nog weg vandaag "" .. Soms gaat hij ook gewoon een half uurtje in de auto zitten .. doet dan niets wat niet mag  .. kijkt alleen maar in het rond. Maakt een slaapje en komt weer binnen. We hebben een autogordeltje gekocht . Hij weet al precies hoe die vast moet.
Sínachts gaat het ook goed ... tegen een uur of tien gaat hij uit zichzelf in de bench en slaapt dan door tot dat we s'ochtends bij hem komen. Hij is nu ook goed zindelijk.         
We hadden nooit gedacht dat een Cavalier King Charles zo lief zou zijn en dat we er zoveel plezier aan hem zouden beleven .  

Fam G Boersema
 

Hallo Henk,

Hier dan eindelijk een mailtje vanuit Amstelveen.
De computer doet het weer dus we kunnen weer mailen.
Het gaat erg goed met Ardaganís Bruce Springsteen.
Hij heeft van de week kennis gemaakt met onze cavia "Mika".
Dit ging heel erg goed, ze waren erg lief voor elkaar.
Er is erg veel te ontdekken en hij vindt ook nog veel dingen eng.
Alles wat eng en/of nieuw is ga je naar blaffen in de hoop dat ze jou enger vinden.
Hij is helemaal zindelijk en in de bench gaat het ook erg goed.
Ook ligt hij graag op het balkon en houdt dan alles in de gaten wat voorbij loopt.
Zoals je ziet genieten wij volop van Bruce en hopen dit nog heel lang te kunnen doen.
Ik hou je op de hoogte van de vorderingen van Bruce en stuur nu even drie foto's mee.

De hartelijke groetjes van de familie Hoebeke en een pootje van Bruce

 

Haj Henk,

We hebben de pup Misty genoemd. de eerste dag moest ze heel erg wennen en was ze overal een beetje voorzichtig voor, maar na een paar uur liep ze al lekker te rennen! De tweede dag ging het helemaal goed!!!  Ze geeft zelfs al aan als ze moet plassen of poepen, dan gaat ze bij de deur staan. Spelen en rennen vind ze helemaal geweldig, daar wil ze het liefst niet mee stoppen volgens mij hahaha. De eerst dag at ze alleen nog niet zoveel maar dat gaat nu ook goed, we hoeven haar niet meer te laten zien dat we eten hebben neer gezet, ze weet nu als we uit de keuken komen en een schaaltje mee hebben dat ze eten krijgt en dan gaat ze netjes bij haar water bakje zitten wachten. Ze luistert ook al aardig naar ons, als we zeggen dat ze iets niet mag dan doet ze dat ook niet. Ze heeft haar vertrouwde plekje ook al gevonden in de bench dus dat is ook erg fijn.

Vannacht heeft ze met de bench open geslapen en dat ging heel goed, ze komt er niet uit ook niet als ze wakker is. Als ze moet poepen of plassen dan gaat ze een beetje piepen en heen en weer lopen.

We zijn heel erg blij met haar! Heel erg bedankt voor de goede zorgen!!

Groetjes Merel. 

 


Grrr Grrrr ,je wordt zo moe van dat spelen

Hoi Henk,

 

Alles gaat goed we hebben een goede nacht gehad de pup heeft
helemaal doorgeslapen bij de andere hond in de mand en ging prima.

Ze keken eerst even de kat uit de boom en daarna, was het liefde op het eerste gezicht.

Leuk om te zien en blij dat ik deze beslissing heb genomen om weer een pup erbij te nemen, goed voor mij en goed voor de andere hond.

Groetjes,

 

Christine en Jailhouse Rock. 

Hoi Henk,

Met Floris gaat alles geweldig. Hij begint al lekker ondeugend te worden en wil het liefst de hele dag knuffelen.
Als er iemand op straat langs loopt "moet" meneer geaaid worden. Dat krijgt hij ook altijd voor elkaar. Hij gaat ook al netjes zitten bij de riem aan en uit doen. Alle wandelingen zijn ook goed voor de sociale contacten. We weten nu waar iedereen woont en wie er een hond heeft. De dierenarts is erg tevreden en vindt het een heel sociaal hondje. Floris ( Ardaganís Bleu Suede Shoes ) woog 1800 gram op 12 mei en nu inmiddels 2,5 kilo. Hij eet nu heel goed, achter elkaar zijn bak leeg. Je ziet zijn oren bijna met de dag langer worden, net als zijn vacht. Hij heeft bijna geen ongelukjes meer binnen en doet alles keurig op straat. Hij wil niet eens in de tuin plassen!   Hij is dol op de kinderen en als ze op de grond spelen kruipt hij bij ze op schoot. Hij kent het woord kus, dan geeft hij ze een lebber. Doet je telefoon het al weer? Het zal af en toe wel een dolle boel zijn met de hele bende pups. Heb je al nieuwe baasjes gevonden?

Groetjes Gabi.
  

Hallo Henk
 
Helaas kon ik er afgelopen zaterdag niet bij zijn om de pup op te halen.
Maar wat is het een schatje! Onze dochter heeft hem de naam Twinkel gegeven
en het gaat hartstikke goed! Onze katten zijn inmiddels over de eerste schrik heen en zijn nu ook aan het bezwijken voor zijn charmeīs.
Dat kan ook haast niet anders want Twinkel is ontzettend vrolijk en heel alert.
Hij is zindelijk en ook sīnachts gaat het goed en slaapt hij gewoon door.
Onze dochter heeft hem een knuffel geschonken die hij mee de mand insleept en waar hij dan op gaat liggen slapen
Twinkel heeft ook goed door waar zijn eten staat en hij eet ook goed, al moet hij nog steeds niet zoveel hebben van de brokjes.
Hij is hartsikke speels en kan rennen als de beste.
Als hij dan helemaal moe is geworden wil hij het liefst bij je op schoot in slaap vallen.
Kortom, we zijn allemaal hartstikke blij met deze gezinsuitbreiding!
 
Groet,
Judith 

Beste Henk,
 
Wij hebben langs de balkonrand een zeil gespannen,
maar Fleurtje kon daardoor niets zien.
Toen heeft mijn vader een stukje losgesneden zodat
Fleurtje naar buiten kon kijken en ze vindt het geweldig!
We kijken uit op een speelpleintje en daar zijn vaak kinderen aan het spelen.
Genoeg te zien dus!
 
Groetjes,
Anja
Het is herfst dus kun je lekker rommelen met alle stokken en gevallen bladeren 

Hallo Henk,

Allereerst nog hartelijk dank voor je gastvrije onthaal! Hartverwarmend.

Zoals de titel van de mail al doet vermoeden is de jongeman            ( Ardaganís Bob Dylan ) met ieders instemming (ppfffjjj) Kallie gedoopt.
Op dit moment ligt hij heerlijk te slapen op zijn dekentje.
De terugreis ging prima en hier aangekomen vond hij ook alles goed.
De katten vindt hij wel interessant. Zij op hun beurt, doen op een enkel
snufje na, alsof Kallie er niet is. Komt dus helemaal goed!
Ik heb hem, nadat ik de kauwlustige activiteiten bij jou thuis had gezien, een kauwstickje gegeven en daar heeft hij heerlijk op liggen knauwen.

Nu maar hopen dat door het aanleren van deze gewoonte wat schoenen gespaard blijven. :-)
Aan het riempje lopen is geen enkel probleem, zalig vindt hij het buiten. 

We verheugen ons al op de wandelingen op de dijk.
Ik ben benieuwd hoe hij de nacht zal doorstaan. Hij mag gewoon bij mij op de
kamer, we zien wel.
Mijn jongste kind moet nu naar bed...

Volgende mail zal ik (proberen) een foto bij te voegen, krijg je een beter
idee hoe het hier toegaat.
Nogmaals bedankt en vriendelijke groeten,

Nora.

Beste Henk,

Wat een prachtige, lieve en vrolijke pup is 'One night with you'. Hij wordt flink in de watten gelegd en we genieten elke minuut van hem. Eten en drinken gaat hem ook goed af. Onze andere hond moet nog een beetje wennen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat, dat helemaal goed gaat komen.

Ik houd je op de hoogte, foto's volgen.

Groet, Cindy

Hoi Henk

Hier een mail uit Utrecht,

Het gaat heel goed met Igor, (Ardaganís John Lennon ) het is een echte scheet en doet het fantastisch.
Hij heeft het prima naar zijn zin en is volgens ons erg gelukkig, slaapt de hele nacht door.
En wat is mooier wakker te worden dan met zín vrolijke pup, die je dag goed doet beginnen.

Met vriendelijke groet,

Odyl.

Hallo Henk
 
Nou hier een e-mail van het verre Hendrik Ido Ambacht. Ha Ha Ha. De terugreis verliep erg goed hij bleef netjes op de handdoek liggen. Hij heeft niet geslapen. Toen we aan kwamen en hij aan de riem ging dat vond die niet prettig. Later ging dat steeds beter. Eten heeft die gister haast niet gedaan en alleen een klein beetje gedronken, hij heeft wel keurig buiten geplast. En toen kwam de nacht. Hij is in de bench gegaan om elf uur avonds en werd wakker om half negen . Dus hij heeft helemaal doorgeslapen. Het eten ging ook nog steeds niet zo goed. Wel als je hem wat gaf uit je hand dan wel maar uit zijn bak niet. Vanmiddag hebben we het op een bord gedaan, en tot onze verbazing at hij  alles op. Hij heeft net bezoek gehad van zijn vriendje Ardaganís Mick Jagger, waar die in de vakantie gaat logeren. Ging helemaal goed.
Een ding is zeker hij is een heerlijk kroelerig, knuffelig en schetig hondje.
Wij zijn allen zo blij met hem dat we hem niet meer kunnen missen. We hebben al zoveel kusjes gegeven.
Henk heel erg bedankt voor de goede zorgen en geeft zijn mama een hele dikke pakkerd,

van Tjico ďArdaganís Phil CollinsĒ en zegt maar dat het goed met hem gaat.
 
Erg bedankt en ik mail af en toe nog eens.
Groetjes Tineke en een dikke poot van Tjico

Hallo wanneer gaan we eten?????
 

Dag Henk 

Even een bericht en foto s van ons uit Tynaarlo. We hebben ons hondje BODI genoemd. Het gaat erg goed met Bodi en we zijn er dolgelukkig mee. Bodi eet en drinkt goed.
Was vrijdag even wat onwennig en zoekende maar zaterdag en zondag was hij opperbest.
Hij loopt al aan een lijntje. Bij ons achter het huis is hij ook veel ( los ) aan het spelen. 
De behoefte buiten doen, gaat aardig goed. We geven hem heel veel complimenten als hij iets goed doet en we negeren dingen die eigenlijk niet mogen, maar ja , hij kan het immers nog niet allemaal weten. Slapen in de bench ging vannacht geheel zonder piepen of protest.
Het wordt ook al echt zijn slaapplaats en zijn ruimte, hij heeft ook al van alles verzameld wat in de bench wordt bewaard ( oude sok, papierrol etc. ) De buren zijn ook onder de indruk. "Wat een mooi hondje.Ē Wij willen er wel mee uit als het jullie Bob niet kan en als jullie met vakantie gaan. Geen probleem, breng Bodi maar bij ons, maar ik denk niet dat wij snel op vakantie zullen gaan. Zelfs een buurman die niets om een hond geeft zei, "oh wat is dat een mooi en lief hondje " Hij heeft ook zo een leuk koppie.
25 augustus gaan we beginnen met de puppy cursus. Vanwege vakantie kan het niet eerder. Op 6 aug. hebben we een privť-les geregeld. We willen graag dat hij goed leert luisteren en daarbij laten we ons graag ondersteunen door professionals.
We doen ons best en weten met ons verstand dat we consequent moeten zijn, maar als je hem soms ziet dan heeft hij je al voor je gewonnen voordat je er erg in hebt.

We vonden uw uitleg afgelopen vrijdag ook erg plezierig, waarvoor nogmaals onze dank 
Over een tijdje stuur ik wel even weer een bericht hoe het met ons gaat.

 Met vriendelijke groet, 

Gerda Boersema