Sporten met je hond

Zowel voor de veiligheid van je hond, jezelf en je omgeving is het belangrijk dat je hond een aantal basiscommando’s kent. De basiscommando’s die elke hond zou moeten kennen zijn ‘zit, ‘blijf’, ‘kom’, ‘lig’ en ‘voet’. Heeft je viervoeter deze basiscommando’s goed onder de knie, dan kun je overwegen om samen met je hond een grotere uitdaging aan te gaan: sporten met je hond.

Agility

Agility – in het Nederlands behendigheid – is een sport waar jij en je beste vriend veel plezier aan zullen beleven. Jullie band zal nog sterker worden omdat jullie tijdens het sporten helemaal op elkaar aangewezen zijn. Bij agility moet je hond op jouw aanwijzingen een hindernissenparcours afleggen. Jij loopt mee met je hond en met je stem of bewegingen maak je jouw hond duidelijk wat hij precies moet doen en in welke volgorde hij het parcours moet afleggen.

Uitrusting voor agility

Je hond heeft voor deze hondensport geen speciale uitrusting nodig. Jij daarentegen zal een sportieve outfit goed kunnen gebruiken. Geen tijd of zin om alle sportwinkels in de stad te bezoeken? Geen probleem. Op de website https://www.na-kd.com/nl vind je alles wat je nodig hebt om samen met je hond te sporten.

Onder de rubriek ‘schoenen’ vind je zowel duurzame sneakers als stevige stappers om het volledige parcours met succes af te werken. Ga in de rubriek ‘jassen’ op zoek naar een lichte maar toch waterbestendige jas. Je viervoeter zal immers net zo enthousiast het parcours willen afleggen bij mooi weer als bij regenweer en daar moet jij natuurlijk op voorbereid zijn. Met een stevige jeans of een flashy trainingsbroek maak je jouw sportoutfit helemaal compleet.

Agility kun je perfect recreatief beoefenen. Eenmaal jullie echter helemaal op elkaar afgestemd zijn en wanneer je trouwe viervoeter de smaak goed te pakken heeft, dan kunnen jullie ook samen aan wedstrijden deelnemen. Misschien staat jullie samen wel eeuwige roem in de hondensport te wachten.