Een hondenpension beginnen

Hondenbezitters kiezen er meestal voor om hun hond niet mee te nemen op vakantie. Een groot deel van de honden wordt tijdens de vakanties ondergebracht bij familie of vrienden die het leuk vinden om even op te passen. Er is echter ook een grote groep hondenbezitters die hun hond naar een pension brengt. Als je een hele grote hondenvriend bent is dit een lucratieve manier om geld te verdienen. Om een goed lopend hondenpension te hebben moet er wel aan bepaalde voorwaarden worden gedaan.

Opleiding

In Nederland is het verplicht om een opleiding tot vakbekwaam asiel-pensionhouder te volgen voordat je van start kunt.

Om een pension te hebben moet je niet alleen over de dieren leren, maar ook over marketing voor het bedrijf. Een CRM systeem zoals dat van https://www.lime-technologies.com/nl/ is een voorbeeld van marketing op maat.

Klantenwerving en klantenbinding

Om klanten te vinden voor je pension zul je reclame moeten maken. Je zult een website moeten hebben met foto’s en informatie maar om mensen daarop terecht te laten komen, is mond-tot-mondreclame het meeste effectief. Ga bijvoorbeeld eens bij hondenscholen lang of kijk of je in de buurt van hondenuitlaat plaatsen een affiche kunt ophangen.

Wanneer je eenmaal klanten hebt die de honden naar je toe brengen voor tijdens hun vakantie wil je een hele goede indruk maken. Het meest ideaal is natuurlijk wanneer dezelfde honden vaker terugkomen en hun eigenaren weer reclame voor je maken.

De tevredenheid van de klanten komt voornamelijk voort uit de verzorging van hun dier maar ook hoe je hen benadert, zal veel indruk maken. In een CRM-systeem kun je formele gegevens invoeren maar ook belangrijke details over de honden. Voordat je https://www.lime-technologies.com/nl/ opdracht geeft, is het daarom verstandig om goed na te denken over wat er allemaal in het systeem opgenomen dient te worden.

Je kunt kiezen voor een pension alleen voor honden of een combinatie van honden en katten opvang.