Werken als hondentrainer

Hondentrainer is geen beschermd beroep. Dit betekent dat iedereen zichzelf hondentrainer kan noemen en dus dit werk kan gaan beoefenen. Wanneer je serieus hondenliefhebber bent en hiervan je beroep wilt maken is het echter verstandig om ervoor te zorgen dat je voldoende kennis bezit. Daarnaast is het van belang dat je het in je hebt om deze kennis goed over te brengen op hondenbezitters die bij jouw in de leer komen.

Er zijn diverse manieren om een gekwalificeerd hondentrainer te worden via een thuiscursus of een langere opleiding. Een aantal eigenschappen zul je echter al van nature moeten hebben.

Sportieve instelling

Of je nu hondentrainer voor pups wordt of voor een specifieke hondensport, je zult veel moeten bewegen. Als je echt plezier wilt beleven aan het beroep van hondentrainer is het wenselijk dat je een hele sportieve instelling hebt. Beweging staat centraal bij het trainen van honden.

Om dit gemakkelijker te kunnen doen is het verstandig om hiervoor geschikte kleding aan te schaffen. Op de website https://www.aimnsportswear.nl kun je een complete sportieve outfit vinden. De outdoor kleding van https://www.aimnsportswear.nl is erg comfortabel voor lange wandelingen met de hond. Daarom is het een goed idee om je leerlingen aan te raden om een kijkje te nemen op de website van https://www.aimnsportswear.nl.

Wanneer je echt aan het sporten gaat met je hond, is de sportkleding pagina van https://www.aimnsportswear.nl de plek om te zoeken naar sportkleding. De materialen zijn speciaal gemaakt om transpiratie te absorberen en de ontwerpen zijn aangepast aan de modetrend.

Omgang met mensen

Om goed les te kunnen geven is het als hondentrainer ook erg belangrijk dat je zowel een leidinggevende positie naar de honden in kunt nemen als ook voor individuele en/ of een groep leerlingen. Wanneer je een groep mensen met honden traint, kan het gebeuren dat er onenigheid ontstaat als bijvoorbeeld twee honden niet met elkaar overweg kunnen. De hondentrainer heeft de eindverantwoordelijkheid tijden de lessen en zal er zorg voor moeten dragen dat de sfeer goed is. Conflicthantering kan soms nodig zijn in een groep. Als hondentrainer dien je alert te zijn op signalen van de honden en de mensen in de groep, zodat je bij voorkeur kunt anticiperen op problemen voordat ze escaleren.