Wat heb je allemaal nodig?

Naast de benodigde kennis over het ras, geduld, tijd en veel liefde zijn er uiteraard ook een aantal materiële zaken van essentieel belang wanneer je een hond aanschaft. En het is natuurlijk hartstikke leuk om als een gek te gaan shoppen voor je nieuwe viervoeter, maar om niet met allerlei onnodige spullen thuis te komen, hebben we onderstaand lijstje voor je samengesteld met de meest essentiële spullen.

  • Een leiband of riem die vastgemaakt kan worden aan de halsband of het tuigje van je hond. Aan te raden is om zowel een lange als een korte lijn aan te schaffen, zodat je desgewenst af kunt wisselen en de controle over je dier kunt krijgen. De leiband kan gemaakt zijn van touw, nylon, leer of metaal.
  • Een goed passende halsband of tuigje. Het is wellicht onnodig te vermelden, maar een te strak zittende halsband kan voor een hond voor veel ongemak zorgen. Zorg er altijd voor dat er twee vingers tussen de nek van je hond en de halsband kunnen.
  • Een voerbak en een waterbak. Dit hoeft uiteraard weinig toelichting. Wel is het natuurlijk handig om rekening te houden met het formaat van je hond, zodat hij gemakkelijk bij zijn water en voer kan.
  • Een mand, kleedje of kussen. Kortom, een veilige haven voor je hond waarin hij kan gaan liggen om uit te rusten en te slapen. Een rustige plek waar de hond zich kan terugtrekken is erg belangrijk, zeker wanneer je je bedenkt dat een pup zo’n 18 tot 20 uur per dag slaapt.
  • Voer voor de eerste dagen. Zorg er altijd voor dat je wat voer meekrijgt van de fokker of vorige eigenaar van de hond. Zo kun je geleidelijk aan over schakelen op ander voer, zonder dat de hond al te veel last krijgt van zijn maag en darmen.
  • Kauwbotjes en kauwspeeltjes, kortom specifieke dingen waarvan het oké is voor je hond om erop te kauwen.
  • Een bench waar je de hond in kunt doen wanneer je zelf eventjes het huis verlaat. Ook voor de nachten kan een bench een goede en veilige plek zijn voor je hond om te gaan slapen. Wanneer hij dit aangeleerd krijgt, weet hij dat als hij in de bench moet hij zich rustig moet houden of moet gaan slapen.